Adsensus investerar i Actimate – ökar takten i lansering av e-hälsa app

Actimate utser varje år Health Business of the Year genom en företagsutmaning med fokus på fysisk aktivitet. Nu  tar bolaget in kapital från Repona och Adsensus för att öka takten i lanseringen av den digitala tjänsten.

Actimate har utvecklat ett digitalt koncept för att stödja sina kunders anställda i strävan mot bättre hälsa, genom ökad fysisk aktivitet. Redan idag är fler än 3000 anställda, på över 40 bolag aktiva i företagsutmaningen Health Business of the Year. Karolina Silfverberg, co-founder Actimate: “Allt fler företag ser allvarligt på ohälsa hos personalen och stillasittande är den absolut största hälsorisken, samtidigt som tiden vi sitter ner på våra arbeten ökar. Det vill vi ändra på!”

Företagen Repona och Adsensus investerar nu i Actimate. Investeringen görs för att generera tillväxt, så att fler företag och anställda kan få motivation till fysisk aktivitet och bättre hälsa.

– Med Repona och Adsensus hjälp, kommer Actimate att kunna växa med både hög fart och bra struktur. Investeringen betyder att vi kan erbjuda tjänsten till fler företag som kommer kunna få den inspiration och support de behöver för att motivera sina anställda till en sundare och mer aktiv livsstil, säger Karolina Silfverberg. Co-founder.

Hans Montelius, VD på Repona: “När vi såg Actimates fantastiska produkt så bestämde vi oss på sekunden för att bli kund. För oss är det ett väldigt naturligt steg att även investera i produkten. Vi ser synergier både avseende teknisk kompetens, försäljning och marknad. Actimate är ett spännande komplement till vårt SAP-erbjudande”.

– Actimate har den lysande kombinationen av en produkt som verkligen kan bidra till en positiv samhällsförbättring och en fantastisk kommersiell potential säger Rasmus Nervall, VD på Adsensus, om anledningen till investering i Actimate. Därför är det extra spännande för Adsensus att kliva in i det här projektet. Att Adsensus går in som ägare och försäljningspartner till Actimate är en del av en långsiktig strategi där vi söker projekt med hög skalbarhet. Det här samarbetet är oerhört spännande och vi går in i det med full kraft och stor optimism.

– Forskningen visar på en tydlig koppling mellan fysisk aktivitet och ökad hälsa. Att träna och att hitta rörelseglädje på ett roligt och inspirerande sätt har inte bara ett stort värde för deltagaren, utan också för företagets välmående och samhället i stort. Alla vill vi hälsosamma och bidra till ett friskare samhälle, men för många kan det vara svårt att få ihop den fysiska aktiviteten med vardagensutmaningar Actimate arbetar proaktivt för att göra det möjligt för fler att hitta en aktiv livsstil, säger Mikaela Persson, Co-founder.

 

Fakta:

  • Actimate är en 12 veckors aktivitetsutmaning för alla företag, oavsett storlek. Målsättningen är att skapa en positiv förändring och hälsosammare vardag för anställda. Läs mer på: www.actimate.se
  • Repona är ett konsultbolag med fokus på tjänster kring affärssystemet SAP. Företaget kombinerar kunskap om affärsverksamhet och system, för att effektivisera kundens affärsprocesser. Läs mer på: www.repona.se

Adsensus  hjälper företag att realisera tillväxtambitioner genom lösningar inom komplex försäljning. Läs mer på:www.adsensus.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *