E.ON :agile Accelerator ökar fokus på tillväxt

-Inleder pilotprojekt med Nordic Scaleups

Eon Agile Accelerator, vars deltagande bolag ofta har revolutionerande innovationer inom energiteknik, har i veckan haft en workshop med Nordic Scaleups som är en del av Adsensuskoncernen. Syftet är att erbjuda deltagande startups optimala förutsättningar att lyckas med att ta dessa innovativa och nyskapande idéer genom den kommersiella utvecklingen till framgångsrika företag.

E.ON :agile är en väl etablerad accelerator för unga startups inom energiteknik med hög frekvens av ansökningar för varje programomgång. Under de 4 år som Eon drivit programmet globalt har över 145 startups tagit sina företag till nya höjder, och i februari startar de sin fjärde nordiska batch. Bolagen får förutom möjligheten till finansiering och expertis ett gediget nätverk av kompetenta mentorer och partners vilket det som lägger grunden för denna framgångsrika accelerator.

En lärdom från tidigare genomförda program är vikten av att arbeta med säljinriktade aktiviteter tidigt i processen. När kunden involveras i ett mycket tidigt skede och entreprenören samtidigt utvecklar sin egen förmåga att jobba med kundtillvända aktiviteter skapas optimala förutsättningar för deltagarnas bolag att snabbt accelerera. Framdriften sker då också med idéer som är väl förankrade hos potentiella köpare. Därför deltog i tisdags totalt 13 entreprenörer från fem olika startups i ett Sales bootcamp hos Nordic Scaleups i Lund.

Sara Hamlin, ansvarig för E.ON :agile; “Vi arbetar ständigt med att utveckla acceleratorn till det bättre. Tanken med dessa workshops är att våra bolag tidigt ska förstå vikten av att kommersialisera och sälja sin produkter. Du som entreprenör måste vara bra på att bygga långsiktiga relationer både med kunder och investerare och verkligen känna av vad marknaden efterfrågar om du ska ha en bra tillväxtpotential.”

Nordic Scaleups har som vision att hjälpa startups växa och nå sin fulla potential genom framgångsrik försäljning. Under två dagar kommer entreprenörerna i Agile få chansen att jobba hands on med komplex försäljning för att utveckla sin kompetens inom området.

Rasmus Nervall, CEO på Nordic Scaleups; “Det är oerhört intressant att få möjligheten att arbeta med en av sveriges ledande acceleratorer. De bolag vi har arbetat intensivt med under dagen har potential att revolutionera energisektorn. Att få va med och bidra till dessa bolags kommersiella utveckling är fantastiskt spännande och tillfredsställande. Vi ser med stor tillförsikt fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete.“

Deltagande företag från E.ON :agile:

Flow Loop

Hemsiten

KiteX

UniSol

virtX

Läs mer om Eon Agile på https://www.eon.se/agile 

Läs mer om Nordic Scaleups Sales Bootcamp på http://nordicscaleups.com/sales-boot-camp/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *