SCALEUP STORY: Pej AB

Pej, ett av nordens mest intressant startup, var ett bolagen som deltog i vårens Sales Program. Pej erbjuder innovativa betallösningar för fysiska miljöer, som både ökar ordervärdet och möjlighet till kundintegration samtidigt som lösningen är tids- och kostnadseffektiv. Idag finns Pej på ställen som Malmö Arena, Surf Shack och SPG Arena.

Vi var nyfikna på vad företagets säljchef och medgrundare, John Elf, hade att säga om programmet efter att det avslutats.

Varför valde ni att va med i Sales Program?

Vi har kommit igång med vår säljprocess men kände att vi inte nådde upp till vår potential. Vi kunde också sätta fingret på vad som var svårt men hade inte svaren själva. Framför allt sökte vi ett nytt perspektiv på vår säljprocess och ny erfarenhet då vi fram tills programstarten endast hade utgått från magkänsla, sunt förnuft och charm när vi sålde.

Vad tar ni med er från dessa 8 veckor?

Att en god säljprocess inte handlar om att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Genom att äga bollen och vara tydlig i sin kommunikation kan vi snabbare hitta rätt kund och hjälpa denna att fatta rätt beslut.

Vad upplever du var bäst med programmet?

Utöver föreläsningarna och workshops fick vi möjlighet att träffa erfarna säljare one-on-one och diskutera specifika kunder och aktuella säljprocesser. Det finns inget i min mening som ger så mycket erfarenhet som att omvandla teori till praktik och insikterna från samtalen och efterföljande säljmöten med kund var extremt utvecklande.

Vilket var ert viktigaste resultat under programmet?

Vår kompetens och kapacitet att göra säljprocessen effektivare och inte landa i en ovisshet där vi mailar ut material och ringer tillbaka för att se om de hunnit läsa igenom vårt utskick.

Rekommenderar du programmet till någon annan?

Jag skulle rekommendera programmet till dem som börjat sälja men som stött på utmaningar och behöver hjälp komma vidare. Sitter man i en situation där man bearbetar fler och fler kunder men har svårt att få svar från någon så hjälper programmet till att gå på avslut.

Intresserad av att läsa mer om Pej? Här är en länk till deras hemsida www.pej.se. Intresserad av att veta mer om Sales Program? Läs mer på www.nordicscaleups.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *